Jens Mariën Interieur
Raamdecoratie

Raamdecoratie,

Een collectie van tijdloze systemen en mogelijkheden.


Soorten raamdecoratie en systemen, omschrijving.


Voor velen is raamdecoratie een gewenste keuze.

Dikwijls vanuit esthetische zijde maar vooral voor haar functionaliteiten. 


Veelal zijn de systemen onder raamdecoratie bijzonder resistent tegen warmte, koude, bestand tegen UV verkleuring. 


Op deze pagina doorloop ik enkele courante raamdecoratie systemen. Bespreek ik kort waar voor het toepasbaar is. 


Jens Mariën laat u dan graag vertoeven in jouw favoriete leefwereld!


Zoals Nature Fabrics,

Breng de natuur bij u binnen met de eigentijdse Nature Fabrics! Al enige tijd een trend met nog steeds een groeiende populariteit zijn de natuurlijk ogende stoffen. De woven wood op maat brengt warmte en sfeer in uw huis door de natuurlijke uitstraling.

De geweven structuur van het hout en de warme kleurtinten zorgen ervoor dat het licht op een subtiele manier gefilterd wordt. Voor geweven hout zijn er Vouwgordijnen, rolgordijn en RollUp gordijnen. Elk systeem heeft haar eigen charme en functionaliteit. 


Houten Jaloezieën, 

Een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit! Houten jaloezieën op maat zijn tijdloos en geschikt voor bijna elk interieur. Houten jaloezieën hebben de veelzijdigheid en kunnen als geen ander systeem prachtige en tijdloze combinatie creëren van stijl, sfeer en functionaliteit. Van private woningen of kantoor. Houten jaloezieën boosten uw interieur naar een tijdloos interieur inrichting. 

Het bedienen van de houten lamellen is te kantelen. Dat is als standaard voorzien van koord bediening. Voor cliënten met domotica zijn er tal van mogelijkheden.


Aluminium Jaloezieën,

Voor een minimalistische stijl zijn aluminium jaloezieën een must. Er is een collectie van aluminiumjaloezieën is er een assortiment verkrijgbaar tot 400 cm. breedte uit één stuk! Ondanks deze enorme breedte blijven aluminium jaloezieën eenvoudig manueel bedienbaar, optioneel maar geautomatiseerd. Aluminium jaloezieën op maat blijven eigentijds tijdloos en zowat geschikt voor elk interieur.


Door de aluminium lamellen te kantelen speelt u eenvoudig met licht van uw aluminium jaloezieën en creëert u uw eigen sfeer! Bediening ; Standaard aluminium jaloezieën zijn voorzien van koord bediening. Optioneel is automatisering mogelijk door draadloos RTS en bedraad met schakelaars of domotica mogelijk voor uw favoriete keuze.Rolgordijnen, 

De meest bekende raamdecoratie is rolgordijn, eenvoudig en strak is van alle tijden geweest.

Rolgordijnen zijn mooi op zichzelf maar in combinatie met inbetween of overgordijnen een praktische raambekleding. Of laat nu juist het rolgordijn transparant, inbetween zijn in combinatie met overgordijnen!?


U bepaalt zelf hoe uw rolgordijnen de hoeveelheid licht en privacy moeten filteren, omdat u het rolgordijn tot op iedere gewenste hoogte kunt op & afrollen.


Rolgordijnen zijn een goede combinatie met vouwgordijnen, gordijnen, transparant enkele plooi gordijnen en klasse overgordijnen. Hierbij denken wij aan verduisterende rolgordijnen in een passende combinatie.

Uw slaapcomfort te bezorgen hoe je het wenst. Met de kleuren van gordijnstof is er voor elk interieur een passende combinatie in rolgordijnen te doen.


Met rolgordijnen kunt u kiezen voor optimale verduistering of juist transparantie in combinatie met prachtig gefilterd daglicht. Hierdoor is het belangrijk het geschikte rolgordijn tiextiel te kiezen.


Voor glasgevels kunnen tot drie rolgordijnen gekoppeld worden aan elkaar voor minimalistische look alsook tot vijf meter breedte in één geheel. Echter is de hoogte bepalend in haar mogelijkheden.


Rolgordijnen bediening ; rolgordijnen zijn standaard voorzien met ketting bediening. Optioneel is er draadloze automatisering d.m.v. draadloze wand schakelaar, handzender alsook het uitgebreide en domotica.


XL rolgordijnen zijn gemaakt van hoge kwaliteit, met ketting of automatische bediening.

Afhankelijk van het gewicht per M² is 3M hoog op 5M breedte en Vice versa mogelijk.


Duette® gordijnen,

Het is een elegante kruising tussen gordijnen en jaloezieën.


Met een Duette® bepaalt u zelf de hoeveelheid lichtinval met behoud van uw privacy en deze laat uw ruimte sfeervol tot leven komen.

Door de mogelijkheid om zowel een verduisterende stof als een transparante stof in één product te plaatsen is het een perfect product voor de slaapkamer.


Spelen met licht, vormen en kleuren, het kan allemaal met Duette® gordijnen!

Kind veilige bediening met SmartCord® & LiteRise®.

Optioneel; automatisering draadloos en bedraad.


Plisségordijn,

Rond, driehoek of vierkant, plissés zijn perfect voor alle ramen van elke vorm. Door de mogelijkheid om zowel een verduisterende stof als een transparante stof in één product te plaatsen‚ zijn plisségordijnen een perfect product voor uw slaapkamer. Zowel Duettes als Plissé systemen zijn te reinigen.


Kindveilige bediening met SmartCord® & LiteRise®.

Optioneel; automatisering draadloos en bedraad. 


Lamellen gordijn,

Ga je voor breed? Dan zijn lamel gordijnen ideaal voor glasgevels en grote schuiframen!

Geen enkel ander product combineert functionaliteit en sfeer zo goed als lamellen gordijnen.

In gesloten toestand geniet u van uw volledige privacy terwijl ze in open toestand een prachtig gefilterd daglicht weergeven.

Doordat de lamellen gordijnen in verticale banen naar beneden hangen houden ze minder stof vast dan horizontale lamellen.


Bovendien zijn lamellen eenvoudig te reinigen. Lamellen gordijnen kunnen naar links, rechts, in het midden of aan beide kanten gehangen worden. Deze keuze voorafgaande goed besproken te worden. Bij grote en schuin oplopende plafonds zijn Lamellen gordijnen ideaal. Eveneens is het mogelijk de lamellen gordijnrail "Horizontaal of Vertikaal" te buigen.


De collectie voorziet Textiel, Aluminium en kunststof lamellen.


Paneelgordijnen, 

Voor wie trendsettend wil zijn in haar interieur zijn Paneelgordijnen een overweging waard!

Paneelgordijnen worden ook wel Japanse panelen genoemd.

Doordat u de panelen helemaal dicht of open kunt schuiven bepaalt u zelf de hoeveelheid licht en privacy in uw kamer en ontstaan er bijzondere lichteffecten.


Er is ruime keuze zoals geweven Screen, Washi en rolgordijn textiel.


Design afwerking met vlakke baleinen in hout of aluminium. Verschillende hout en aluminium kleuren maken uw interieur eigentijds. Combinerende stoffen voor een speels lichteffect.

Bediening d.m.v. een trekstaaf, koord bediening, automatisering draadloos en bedraad.


Automatisering en domotica,

Voor alle vermelde raamdecoratie artikelen zijn er geschikte automatisering mogelijk. Van draadloze RTS en vast bedrade elektrische bediening met verbonden schakelaars alsook draadloze. Touch screen domotica besturingssysteem o.a. KNX.


Jens Mariën Interieur heeft een ruime collectie raamdecoratie, er zit zeker iets voor u bij.


Houten Jaloezieën
Houten jaloezieën
Geweven hout
Aluminium jaloezieën
Rolgordijnen
Duette & Plissé gordijnen
Lamel gordijnen
Japanse panelen
 
 
 
 
 

"Expertise" maakt het verschil. 

Copyright © Jens Mariën