Jens Mariën Interieur
Gordijnen

Gordijnen & Vouwgordijnen, 

Maatwerk voor hedendaagse en tijdloze confectie


Gordijnen en vouwgordijnen, Soorten confectie van gordijnen en vouwgordijnen, omschrijving.


Voor velen een gewenste keuze.

Niet alleen vanuit esthetische zijde, gordijnen zijn enorm veelzijdig.


Van bij het bepalen van het type confectie gekoppeld aan uw voorkeur, stijl, de materialen zoals rail of roeden combinaties...

Het doet er allemaal aan toe om gordijnen op haar mooiste te presenteren.

Een mooie uitstraling en verzorgde akoestiek heb je er automatisch bij!


Graag doorloop ik enkele courante gordijn en vouwgordijn varianten. Maar door de speelsheid tussen het type gordijn en vouwgordijn zit een wereld van mogelijkheden.


Jens Mariën laat u dan graag vertoeven in jouw favoriete leefwereld! 


Zoals vouwgordijnen, voor de ene te klassiek ogend, voor de andere de favoriete raamdecoratie. Vouwgordijnen zijn in meerdere typen confectie te vervaardigen. Meest gekend zijn met baleinen aan de achterzijde, optioneel aan voorzijde te verkrijgen. Absolute nonchalant zijn vouwgordijnen zonder baleinen. Zij laat zicht ongedwongen en mooi presenteren. Vouwgordijnen of Stores bateau zijn met aluminium baleinen zijn strak en het meest hedendaagse binnen haar categorie.

Veelzijdig in alle stoffen, met een design, lijnen of motieven. Het is allemaal mogelijk. Op gebied van bediening is er manueel met ketting alsook automatisering bij moeilijk toegankelijk en hoge ramen het overwegen waard.


Heel eigentijds zijn o.a. Wave en enkele plooi gordijnen. Waarbij Wave gordijnen absolute juist boven de vloer zweven, laat het bij de enkele plooi gordijnen dat tikkeltje speelsheid in jouw keuze de volledige vrijheid toe. 

Knus gestuikt op de vloer of juist boven de vloer zwevend, een enkele plooi confectie laat het jou toe. Doorgaans is de gordijnstof bepalend bij deze keuze. Ongeacht uw textiel keuze als transparant, inbetween of overgordijnen. Zij verzorgen jullie een bijkomende isolatie tijdens langdurige koude en warme periodes en een verzorgde akoestiek. Wie graag met licht speelt, is het mogelijk om enkele plooi gordijnen te combineren raamdecoratie zoals houten en aluminium jaloezieën. 

 

Strakke eigentijdse Wave gordijnen presenteren zich het mooist juist boven de vloer. Als golven baant zij haar weg onder de rail. Los van uw woning en architectuur dient het gordijn steeds te zweven boven de vloer. Om haar strakke karakter te behouden. Wave gordijnen zijn op gebied van textiel keuze meer specifiek dan enkele en dubbele plooi gordijnen. Daarin maakt Jens Mariën het verschil in materialen kennis. Wave gordijnen zijn beschikbaar als transparant, inbetween en overgordijn. 


Degenen die volop voor tijdloze klasse gaan kiezen resoluut voor dubbele plooi gordijnen. Uitgesproken de meest klasse gordijn. Een dubbele plooi, ook wel Vlaams Hoofd en Vlinderplooi genoemd. Deze gordijnen laten zich vanwege meer textiel t.o.v. enkele plooi mooier hangen. Er is meer textiel aanwezig welke diepere golven creëert. Waardoor het gordijn mooier in haar natuurlijke plooi valt. Daardoor is deze confectie enorm gewaardeerd ongeacht de textiel keuze.


Een bijzondere confectie welke tussen "enkele plooi en het strakke Wave gordijn" bevindt zijn onze "Achterwaartse plooi gordijnen. Absolute klasse welke in hedendaagse als "klasse architectuur" prachtig presenteert. De Achterwaartse plooi gordijnen zijn tijdloos. Haar eigenschappen laat haar mooier presenteren in Herenhuizen, authentieke lofts, maar eveneens hedendaagse woningen welke een tikkeltje warmte en sfeer de juiste setting laat bezorgen. Omdat eenvoud mooi is. Deze confectie is een ode aan rust, haar eenvoud straalt rust uit. Niet tegenstaande zij moeilijker te confectioneren is dan een enkele of dubbele plooi. Licht gestuikt op de vloer of juist er boven de vloer zijn het mooist bij deze confectie. Indien jij graag met licht speelt, is het mogelijk om Achterwaartse plooi gordijnen te combineren houten jaloezieën of het trendy geweven hout.. 


Een minder aanwezige raamdecoratie zijn vaste panelen in gordijnstof. De panelen worden gemonteerd op ramen en deuren waardoor een constante privacy mogelijk is. Doorgaans is de uitvoering met fris witte of Offwhite textiel vervaardigd. Vaste raampanelen laten zich goed combineren met gordijnen, overgordijnen maar eveneens met o.a. houten jaloezieën, rolgordijnen.  


Voor diegene die grote vlakke raamdecoratie wensen zijn onze Japanse Paneelgordijnen het gewenste resultaat bezorgen. De gordijnrail is een systeem waarin elk paneel afzonderlijk en individueel heen en weer verplaatst kan worden. Bepalend door de breedte van ieder raam worden de panelen verdeeld met het aantal rails. Het textiel is er zowel in gordijn als screen textiel  beschikbaar. Screen textiel is gelijkaardig aan rolgordijnen. Beide materialen zijn verschillend van elkaar. De toepassing, haar omgeving en uiteraard smaak bepalen de voorkeur. 


Gordijnen die tegen een stoot kunnen, 

Achterwaartse plooi, Wave 6 & 8, Enkele en Dubbele plooi, Vouwgordijnen, Japanse paneelgordijnen, vaste raam panelen zijn ook mogelijk voor vochtige ruimtes zoals badkamers, binnen zwembaden, poolhouse, sauna of een bubbelbad van nodige privacy voorzien. Het is absolute mogelijk jullie hierbij te helpen met maatwerk gordijnen & vouwgordijnen. Ongeacht haar confectie en afmeting kan Jens technische mogelijkheden uitwerken voor jaren plezier te hebben. 


Automatisering en domotica, 

Voor alle vermelde gordijnen is er een geschikte automatisering mogelijk. Van draadloze RTS en vast bedrade elektrische bediening met verbonden schakelaars alsook draadloze, touchscreen domotica besturingssysteem o.a. KNX.


Jens Mariën Interieur heeft een ruime collectie stoffen, er zit zeker iets voor u bij.Hello world
Vouwgordijnen
Enkele plooi gordijnen
Dubbele plooi gordijnen
Achterwaartse plooi gordijnen
Wave gordijnen
Waterbestendige gordijnen
Automatisering van gordijnen
 
 
 
 
 

"Expertise" maakt het verschil. 

Copyright © Jens Mariën